h

Wie gaat de rekening van de coronacrisis betalen?

12 mei 2020

Wie gaat de rekening van de coronacrisis betalen?

Het kabinet dreigt de deur open te zetten voor een massaontslag. Dat moeten we voorkomen.  Kom je als bedrijf door de coronacrisis in de problemen, dan kun je staatssteun krijgen. Krijg je steun, dan mag je geen mensen ontslaan. Dat was de afspraak. 

Schandalig genoeg zijn honderdduizenden mensen met een onzeker contract desondanks tóch hun baan kwijtgeraakt. Die voorwaarden voor steun moeten dus strenger, zou je denken. Maar het kabinet wil het nog bonter maken door binnenkort ook bedrijven steun te geven die tóch hun mensen ontslaan. Het in dienst houden van je mensen zou juist een harde voorwaarde moeten zijn om in aanmerking te komen voor staatssteun.

Want wie gaat de rekening van de coronacrisis krijgen? Het is wrang dat grote bedrijven met miljarden winsten, die afgelopen tijd te weinig belasting betaalden, nu van dat belastinggeld geholpen worden en dat de cruciale beroepen, die met gevaar voor eigen gezondheid in deze tijd volop doorwerken, daar nauwelijks voor worden beloond.

Dat moet anders. Samen moeten we ervoor zorgen dat de rekening komt daar waar die thuishoort en de grote bedrijven hun eerlijke deel gaan betalen. In de Tweede Kamer vroeg ik Mark Rutte of hij bereid was dit te doen. Bekijk hier zijn antwoord:

Volg het linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=uxrUKRmCdOw

Dit antwoord komt natuurlijk niet als een verrassing, maar het maakt mij alleen maar strijdvaardiger om door te gaan. Daar heb ik jouw hulp bij nodig. Samen kunnen we zorgen dat we op een sociale en rechtvaardige manier uit de crisis komen.

Doe met ons mee! Heb je de petitie al getekend? Met hoe meer we zijn, hoe sterker we staan. 

Met vriendelijke groet,
Lilian Marijnissen
Fractievoorzitter SP Tweede Kamer

U bent hier