h

SP Schagen: ‘Demonstreren helpt, wij hebben het bewezen’

25 augustus 2023

SP Schagen: ‘Demonstreren helpt, wij hebben het bewezen’

Henk de Boer, commissielid en organisatiesecretaris van de SP Schagen, is er klaar voor. Het PrinsjesdagProtest op 17 september in Den Haag is hét protest om te laten zien dat je ontevreden bent én waarmee. “Als we met z’n allen protesteren, dan heb je meer kans dat er wat gebeurt”, vindt Henk. “Daarom kan iedereen die zich wil laten horen met ons mee met de bus.”

 

v.l.n.r. raadslid Wim Rijnders en steunfractieleden Jeanne Pouw en Henk de Boer.v.l.n.r. raadslid Wim Rijnders en steunfractieleden Jeanne Pouw en Henk de Boer. ( Foto: SP Schagen )

 

Door Roxanne Borgman - Rodi media 21 augustus 2023.

 

Het PrinsjesdagProtest is volgens Henk een kans om opnieuw te beginnen. “Nu Rutte weg is, hebben we nieuwe kansen in dit land. Door zijn vier kabinetten is het er niet beter op geworden. Er is zoveel bezuinigd, dat ziekenhuizen moeten sluiten, dat kinderen niet meer de juiste hulp krijgen bij de gemeente en dat er buslijnen verdwijnen. Mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen. Dat moet echt veranderen.” 

Niet iedereen gelooft dat demonstreren helpt en dat heeft volgens Henk te maken met wantrouwen in de politiek en overheid. “Als je jaar na jaar niet meer rond kunt komen en er allerlei beloftes worden gedaan die niet worden nagekomen, dan zou ik er ook moedeloos van worden,” zegt Henk daarover. “Daarom doen we in Schagen en omgeving onze uiterste best om te laten zien dat protesteren en demonstreren toch echt werkt.”

Buslijn terug

De afgelopen jaren verdwijnen er steeds meer buslijnen in Noord-Holland, zo stelt Henk, en mensen zijn daar niet blij mee. “We zijn maar liefst 22 buslijnen kwijtgeraakt. Toen hebben we gezegd: die moeten we terugkrijgen. Eén voor één. Als we samen sterk staan, met bewoners, maar ook samen met andere politieke partijen, en we laten zien hoe graag we die buslijn terug willen hebben, dan moeten ze wel luisteren.” 

Dat bleek succesvol. De buslijn tussen Den Helder en Schagen is weer terug. “Het is daarmee nog geen feest hoor”, stelt Henk, “want hij zou wel vaker per uur mogen rijden. Maar we hebben wel laten zien dat protesteren helpt.” Daarom roept Henk iedereen in Schagen en omgeving op om naar het protest te gaan in Den Haag. “We laten speciale bussen rijden vanuit Schagen. Iedereen die mee wil, of je nu lid van bent van de SP of de BBB, dat maakt ons niet uit. Kom mee en laat van je horen! Met 20.000 man heeft het echt invloed.”

De bus rijdt van Den Helder langs Schagen, Heerhugowaard, Alkmaar en door naar Den Haag. In Schagen is het opstappunt Station Schagen om 10.30 uur.

Aanmelden voor de bus kan via

https://rentyoursite.nl/prinsjesdagprotest/ of bel Henk via 0630884332.

Volg SP Den Helder

U bent hier