h

SP WIL AANPAK N240 NA ERNSTIG VERKEERSONGEVAL

5 juni 2020

SP WIL AANPAK N240 NA ERNSTIG VERKEERSONGEVAL

Foto: SP

De fractie van de SP wil dat de provincie op korte termijn de verkeerssituatie op de N240 onder de loep neemt. Op deze provinciale weg, tussen Medemblik en De Haukes, vond onlangs het zoveelste ernstige verkeersongeval plaats, waarbij twee arbeidsmigranten de dood vonden.

Op 26 mei jl. was de weg het toneel van een ernstig ongeval. Naast de dodelijke slachtoffers vielen er ook acht gewonden. “De weg is al langer onderwerp van discussie”, aldus SP-statenlid Wim Hoogervorst. “Meerdere gebruikers en deskundigen hebben de provincie al gewezen op de gevaarlijke situaties die zich langs het traject kunnen voordoen. Op veel plekken is het uitzicht slecht, de weg nodigt te veel uit tot hard rijden en het wegdek is soms heel hobbelig.”

De SP wil van de provincie weten of zij de staat van de N240 goed op het netvlies hebben. “Wat is er de afgelopen jaren gebeurd met de signalen die afgegeven zijn?”, vraagt Hoogervorst zich af. Ook wil de SP weten of er op korte termijn maatregelen genomen worden om de veiligheid in het gebied te vergroten. “De provincie werkt met een gedetailleerd onderhoudsprogramma. Maar om de een of andere reden staat deze probleemweg hier (nog) niet op. Het zal toch niet zo zijn dat wegen in wat afgelegen gebieden minder aandacht krijgen”, aldus Hoogervorst.

De schriftelijke vragen over dit onderwerp zijn vandaag ingediend bij gedeputeerde staten. 

Volg SP Den Helder

U bent hier