h

SP ( N.H ) stelt vragen over de " Kop die werkt "

24 maart 2020

SP ( N.H ) stelt vragen over de " Kop die werkt "

Foto: SP

De fractie van de SP in de provincie Noord-Holland heeft schriftelijke vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten over het extra geld dat de Noordkop krijgt via de Regiodeal. De regio rond Den Helder krijgt € 5 miljoenom de economie en de arbeidsmarkt te versterken.

 

Dit geld komt bovenop de € 30 miljoen die provincie en gemeenten in het project “De Kop werkt !” steken.Statenlid Wim Hoogervorst wilde weten of deze bijdrage uit Den Haag goed past in het projectplan van “De Kop werkt !”. Dit project, dat nu een aantaljaar loopt, is gericht op het versterken van de economie in de Noordkop en bestaat uit een flink aantal kleinere deelprojecten. GS antwoordt dat het extra Regiodeal-geld niet wordt toegevoegd aan het totaal budget voor “De Kop Werkt !”, maar wel zal worden gebruikt voor gelijksoortige projecten.

 

Zo krijgt de regio nog meer impuls. Hoogervorst: “Wat vreemd is, is dat het nieuwe geld niet bij de grote pot wordt gestopt. We hebben altijd al wat twijfels gehad over de resultaten van “De Kop werkt !” en GS

kan ons ook niet helder maken wat de effecten zijn.

 

Natuurlijk wil ook de SP de regio versterken, want rond Den Helder mag echt wel wat gebeuren.” Volgens Hoogervorst is het logisch, dat ook de gewone inwoners van de regio gaan profiteren van het extra geld. “Dat is nu nog helemaal niet duidelijk”, aldus het SP-Statenlid. 

 

Onze fractie zal het totale project kritisch blijven volgen, en opnieuw vragen stellen als het nodig is..

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier