h

Corona virus

17 maart 2020

Corona virus

Foto: SP

In het hele land krijgen mensen met een neusverkoudheid, hoestklachten, keelpijn of koorts het advies om thuis te blijven; ze moeten sociale contacten zo veel mogelijk mijden tot ze weer zijn opgeknapt. Dat betekent dat de aangescherpte maatregelen die tot vandaag alleen golden voor Noord-Brabant worden uitgebreid naar het hele land, zo maakte zorgminister Bruins vanmiddag bekend in een persconferentie. Daaraan namen ook premier Rutte en Jaap van Dissel, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM deel.

Overigens geldt voor personeel in de zorg en andere "vitale processen" een hogere drempel: voor hen geldt dat ze alleen met de genoemde klachten én koorts thuis moeten blijven.

Verder adviseert het crisisteam om alle evenementen met meer dan 100 mensen in heel Nederland af te verbieden.

De nieuwe maatregelen gelden in elk geval tot 1 juni 2020.

 

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Reactie toevoegen

U bent hier