h

WMO (2) - vervoer Den Helder / Julianadorp

14 november 2019

WMO (2) - vervoer Den Helder / Julianadorp

Foto: SP

En natuurlijk is de aanbesteding van de gemeente Den Helder inzake het WMO taxi vervoer mislukt.

Dat was wel te verwachten omdat geen enkel taxibedrijf de gok wil nemen om zeker failliet te gaan.

Daar waar het vervoer nu al bijna niet lonend is tegen het geldend tarief, gaat het tarief nog verder naar beneden, en dus moet er nog meer geld bij, om het hoofd boven water te houden. Waar er nu meerdere taxi bedrijven zijn die het WMO vervoer uitvoeren, zou het volgens de aanbesteding nog maar op 1 bedrijf mogen gaan, die alle rompslop erom heen ook mag doen, dat kost natuurlijk te veel tijd & geld en daar zit geen enkel taxibedrijf op te wachten.

Hoe nu verder?

Er moet een nieuwe aanbesteding worden gestart, eerst met de taxibedrijven praten waarom ze niet hebben ingeschreven en wat de gevolgen nu verder zijn. Nog zeker 2 maanden in 2020 verwacht de gemeente dat de lopende contracten van de taxibedrijven nog worden doorgezet.

Maar wat daarna als ook de 2e aanbesteding misgaat?

Zit iedereen dan ineens zonder vervoer?

Of,............... kiest de gemeente eieren voor zijn geld?

Nu nog krijgt een taxibedrijf voor een ritje Julianadorp Den Helder iets van 15,20 euro, dat zou in het nieuwe geval 12 euro worden, dat in een tijd dat alles duurder wordt, en het niet altijd zo is dat een taxi vanaf het dorp naar de stad ook helemaal vol zit met passagiers. Straks per kilometer betalen? Ja dat lijkt leuk maar: van Ten Anker naar het zieken huis is 400 meter verder en levert 60 cent op, en daar kan geen taxi voor rijden.

Slecht plan van de gemeente om zo hun WMO vervoer klanten in de kou te laten zitten ! 

Wordt ( vermoedelijk ) weer verder vervolgd.

Reactie toevoegen

U bent hier