h

SP wil duidelijkheid van minister over project Dijkzone

21 december 2021

SP wil duidelijkheid van minister over project Dijkzone

Foto: w.s - Den Helder

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman heeft de demissionair minister van binnenlandse zaken Kajsa Ollongren vragen gesteld over het geplande bouwplan Dijkzone op de Helderse zeewering. Dit op verzoek van het Helderse SP-bestuur.

In totaal zijn er 55 vragen gesteld.

Gemeente, Woningstichting Den Helder en het Hoogheemraadschap studeren nog op het project Dijkzone, waarbij 225 woningen op een verbrede en versterkte zeedijk zijn gepland. De Socialistische Partij wil van de minister weten hoe zij aankijkt tegen bouwen op plekken die door de zeespiegelrijzing getroffen kunnen worden en of Den Helder een dergelijke plaats is. Ook wil de SP weten in hoeverre de minister het eens is met de stelling dat bouwen op plekken die in de toekomst door zeespiegelrijzing getroffen kunnen worden, vermeden moet worden en of de kust bij Den Helder versterking nodig heeft.

De SP wil dat de inwoners van Den Helder voor de gemeenteraadsverkiezingen duidelijkheid krijgen over het woonplan, de consequenties en de mogelijke risico’s en wil dat de minister dat toezegt.

Bron: Noord Hollands dagblad 22 december 2021 - Marischka de Jager 

Foto: © Illustratie Woningstichting 

Reactie toevoegen

U bent hier