h

De SP start met een landelijke actie over de wooncrisis.

1 juli 2021

De SP start met een landelijke actie over de wooncrisis.

Foto: SP

Ieder mens heeft recht op een gezond en betaalbaar huis. Maar dat recht is de afgelopen jaren door het kabinet steeds verder afgebroken.

Zij leverden onze volkshuisvesting over aan de markt. In 10 jaar Rutte verdwenen ruim 100.000 sociale huurwoningen en stegen de huren met maar liefst 35 procent. Huurders betaalden ondertussen samen meer dan 10 miljard euro aan de staatskas via de asociale verhuurderheffing. Dat geld gaat dus niet naar het bouwen van nieuwe woningen, het laag houden van de huren of het opknappen van huizen.

Op de woningmarkt profiteren vooral beleggers en huisjesmelkers. Of het nu het kabinet is, de gemeente of de verhuurder, naar de huurders wordt niet geluisterd. De SP wil dat niemand meer wordt overgeleverd aan de ellende van de markt. De politiek, de gemeenten en de verhuurders moeten huurders weer serieus gaan nemen. Daarom verzamelen we zoveel mogelijk verhalen over hoe het anders moet, zodat niemand daar meer omheen kan. Na de zomer bundelen we al deze verhalen uit het hele land in het grootste zwartboek ooit. Dit vormt de basis van onze eisen voor gezond en betaalbaar wonen voor iedereen.

Dus help mee! En vertel ons jouw woon verhaal en roep anderen op om dit ook te doen.

Daarom is op zaterdag 03 juli een landelijke superzaterdag georganiseerd in het hele land.

De SP Den Helder doet hier ook aan mee.

Zaterdag staan we paraat en gaan we een aantal buurten bezoeken in De Schooten. We bellen aan bij mensen en stellen een aantal vragen. De bedoeling is dat er een zwartboek komt dat aan de politiek in Den Haag wordt overhandigd.

Daarnaast worden er ook een paar vragen gesteld over de nieuwbouwplannen van de gemeente in de wijk de Schooten.

 

UW VERHAAL KUNT U OOK DELEN OP:  SP.NL/WOONCRISIS

Reactie toevoegen

Volg SP Den Helder

U bent hier