h

Het zijn de leden die het doen!!

10 maart 2015

Het zijn de leden die het doen!!

Foto: Peter Dirks

Zonder leden zou de SP, en ook de afdeling Den Helder, geen bestaansrecht hebben. De SP is een actieve partij en daar zijn mensen voor nodig. Dit zijn de leden van de SP. De SP is sinds 2005 de derde partij van Nederland in ledenaantal. Onder al die SP-ers zijn er ongekend veel actief betrokken bij hun partij.

Het zijn ook de leden die de dienst uitmaken binnen de SP. Zij kiezen rechtstreeks de Helderse afgevaardigden naar het SP-congres, dat elke twee jaar plaatsvindt. Tussen de congressen door is de Partijraad het hoogste orgaan van de SP. Daarin zijn naast het partijbestuur alle afdelingen vertegenwoordigd, met hun voorzitter. Congresbesluiten, landelijke kandidatenlijsten, het verkiezingsprogramma, alle belangrijke beslissingen worden van tevoren in de afdeling uitvoerig besproken. De SP heeft als grondbeginsel menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Op verschillende manieren zijn wij actief om deze doelstellingen te realiseren en zo te bouwen aan een eerlijke en rechtvaardige maatschappij.

Om dat te bereiken zijn we op straat te vinden en voeren we actie. Wij zijn geen partij die alleen de papieren werkelijkheid ziet, wij wortelen in de maatschappij. We praten met mensen, kijken wat er moet gebeuren en ondernemen actie. Dat kan echter alleen maar slagen als vele mensen ons ondersteunen en actief meehelpen om van Den Helder een mooiere, betere en vooral socialere gemeente te maken!

Enthousiast over het werk van de SP, maar niet geheel duidelijk wat er allemaal te doen is? Neem dan contact met ons op. De eerste stap binnen de SP is natuurlijk lid worden! Zo ondersteunt u de meest actieve partij van Nederland in Den Helder en Julianadorp.

Reactie toevoegen

U bent hier